Tomten och grunden.

Igår hade vi en träff uppe på tomten med mark & grund grabbarna. Dom tyckte tomten såg väldigt bra ut ( tjoo, själv tycker jag den är hemsk med alla stenar och olika nivåer) men inga problem såg dom vilket känns bra. 
Senast 1maj sätter dom skopan i marken och börjar fixa, helst innan. Bygglovet styr allt. Tyvärr är Skellefteå kommun inte kända på att vara speciellt snabba och töjjer gärna på 10veckors gränsen. Men nu håller vi alla tummar och tår att det går fort. 
 
 

Hallen.

Japp. Hallen igen. Tapeter i hallen. Som jag skrev tidigare så tror jag att miss print tapeten inte kommer göra sig så bra i den ljusfärgen till golvet. Så igår var jag förbi och kollad på tapeter och oj så svårt det är. Fanns tre stycken alternativ som jag tyckte var okej men tyvärr vart alla tre nedröstade av Anton så tillbaka på ruta ett.. Anton har från första början vilja ha en "björk/träd tapet" i hallen så idag har jag suttit och googlat upp lite bilder och som jag känner nu så kanske han kan få sin vilja igenom. Hittade även bilder från en smålandsvillan med en jätte fin trädtapet. Dom har även spegelvänt huset som vi ska ha det. 
 

Iittala.

Kanske finns fler än jag som samlar på serien "Essence" från iittala? I så fall har jag ett kanon tips. 
4 NR "allt om mat" + 2st rödvinsglas från Essence serien för 98:- ( +39:- porto) hur bra?? Själv köpte jag en prenumeration till mig och en till mamma. 
(tryck på översta bilden för att komma till kampanjen)
Dom är så fina. Näst på tur att få flytta in hos oss är dessertglasen. 

Köksö.

Som sagt så ska vi skaffa oss en köksö men frågan är bara storlek och lådor eller skåp? Jag tror på något liknande som mamma och pappa har hemma. Men vi får se. Vi ska mäta den dagen huset kommer. 





Golv och halltapet.

Som jag skrev tidigare så är våran tanke att ha någon lite roligare tapet i hallen. Hade bestämt oss för en tapet från midbecs kollektion "miss print 2". Tanken var att vi skulle ha ett mörkt golv och därav hade vi tänkt oss att tapeten skulle vara ljus. Men nu har vi bestämt oss för ett golv som är vitt/silver så nu blir det något med mer färg. Jag har lite svårt att tänka mig någon annan tapet så får se ifall vi bara gör ett färgbyte eller om vi kan hitta någon annan tapet som vi gillar. 
 
Först var våran tanke den här tapeten, men tyvärr blir den för mesig: 
 
Så, dom här skulle ju kunna vara ett alternativ (finns även i fler färger):
 
Golvet som vi har valt ser ut såhär:
 
Ja, det är inte lätt.. Ska leta vidar i tapetdjungeln. 
Väggen som vi tänker tapetsera (vårat hus är dock spegelvänt jämfört med bilden):

Bloggar?

Någon mer än jag som tycker det är svår att hitta byggbloggare som är aktiva? Känns som att dom flesta är flera år gamla....Tipsa mig gärna om byggbloggar som är aktiva. 

Köksbord & stolar.

Vi hade nästan bestämt oss för vilket köksbord och stolar vi skulle ha. Men ångrade oss i sista sekund. Nya stolar har jag hittat som det nu lutar åt. Men köksbord. Mer än gärna 200x100cm & vitt. Men kan inte hitta nått? Vill även ha så att man kan förlänga bordet. Enda alternativet just nu är "norden" från IKEA. Tyvärr tror jag att det kan bli för stor när det är 241/303 X 100cm. Tipsa mig!!!
 

Vårat hem.

Blandade bilder från vårat nuvarand hem. Tre år blev det i denna lägenhet.
 
 

Torsdag. & drömmar.

Idag är jag allt annat än pigg. La mig tidigt igår i hopp om att känna mig fräschare nu på morgonen, men så fel man kan ha. Vaknar upp med rinnande ögon och tät näsa, inte alls det jag hade tänkte mig. Så därför väntar soffläga hela dagen och en ledig dag imorgon kommer ju väldigt tajmande. Os rullar på tvn och vädret ser inte så roligt ut.
 
Det finns två saker i livet som jag gärna lägger lite extra pengar på och en av dom är mitt hem och den andra är resor. Och just i detta nu kliar det som aldrig förr i min resnerv. och jag vet inte hur jag ska dämpa den.... En utlandsresa är inte akutell i detta nu men drömma kan man ju alltid. 
 
Skiathos 2012.
 
New York 2013.
 
Thailand 2013.
 
Thailand 2012.

Fasadsiffra.

Tråkigt nog kommer vi att bo på nummer 1 en väldigt tråkig siffra att ha på fasaden. Har velat mellan att skriva "ett" eller att ha en stor 1siffra. Tror det lutar mot det senaste alternativet. Tänker mig en etta i silver.
 
 
 

Vi närmar oss......

.... 98 dagar kvar. Onsdag 28 maj. iiiiiiiiiihhhhh. Tror ni vi längtar????
 
 

Jag ångra mig.... behöver hjälp!!!!

Eftersom vi ska köpa eget golv hade vi bestämt oss för att köpa ett lite mörkare valnötgolv... men jag tror jag har ångrat mig. Golvet är inte inköpt så där har vi inget problem, men hur ska jag någonsin kunna bestämma mig?
Står mellan valnötsgolv eller ett vitlaserat ekgolv. Sååå nu får ni gärna lämna en kommentar om vad ni tycker?
Två tankar om valnötsgolv. Kräver mycket städning då jag gissar att det mesta skräpet syns? Rädd att jag ska bli less på färgen?
Slänger upp några bilder från google/ styleroom.
Som jag skrivit tidigare kommer det mesta andra i huset vara väldigt vitt. Köksluckor. kakel. vitvaror. tapeter. köksbord. tvbänk. stolar. ja, det mesta. Dock tänker jag mig någon form av fondvägg i hallen där vi eventuellt kan ha någon form av färg. Sen självklar färger på andra mindre saker.
 

Sommar. Svår att inte längta.

 

Våra balkonger.

Har haft två lägenheter och därav två balkonger. 
Första balkongen på våran 1:a var vädligt stor och mysig. Haft betydligt svårare med balkongen vi har nu.
 
1:an
2:an                                         
 

Att bygga hus....

När vi började fundera på det här med att bygga hus så bokade vi in ett möte med våran säljare på smv för att få veta lite mer. En sak som både jag och min sambo uppfattade då var att det enda vi skulle behöva fixa var byggström till huset sen skulle dom fixa allt annat.... men så är inte fallet!
Känns mer eller mindre som att vi har kontakt med alla som är inblandade i vårat hus och ska fixa en hel del grejer. 
- Kommunen
- Skellefteå kraft och elen till huset.
- Skellefteå kraft och byggströmmen.
- Dom som ska göra grunden.
- Dom som ska fixa bort skogen.
- Skellefteå kraft och fibern ( bredbandet) 
- Banken. ( vilket är självklart)
- & våran säljare såklart.
Det är inget problem för oss att fixa en hel del grejer men när man från första börjar får veta att det enda vi måste se till är att det finns byggström när dom ska börja så vart det en hel del mer. 
Jag tycker att det har flytigt på bra hittills och dom flesta når men via mail idag vilket är väldigt bra och passar oss som inte har möjlighet att prata i telefon hela tiden.
Vi har inte fått någon leveransvecka än men säljaren hade hört v22-24 Wihooooo skulle passa oss perfekt. Håller alla tummar och tår att det stämmer och att bygglovet godkänns i rätt tid!!!
 

RSS 2.0