Vilka är ni?

Är det någon annan som bygger en smålandsvillan eller något annat hus som kollar in här? 
Lämna gärna en kommentar och er bloggadress. Man behöver all insperation man kan få.
 

Tapeter.

Bloggen står lika still som bygget. Händer inte så mycket just nu. Igår började det rör på sig lite och höjdsättningen på huset är nu klar och det återstår bara för oss att godkänna den.
Mark & grund ringde även igår och skulle skicka upp ett kontrakt, frågade även hur långt innan grunden ska vara klar vilket jag fick svaret 10 veckor. 
 
Något som jag fortfarande inte visat är vilka tapeter vi har valt att ha. Vi har tänkt väldigt enkelt och tagit samma tapet i hela huset förutom i sovrummen. Det vi kommer att gör är att köpa en egen tapetrulle och tapetsera i hallen. 
Alla tapeter vi valt kommer från borås tapeter. Och grundtapeten heter 9110 och är vit med väldigt lite struktur, svårt att lägga upp en bild på den och få den rättvis så det skipper jag. I vårat sovrum heter tapeten 9146 och är en tapet som är randig sen i extrarummet har vi valt en som heter 9147 även den vit med struktur av blommor. 
Kanske inte det lättaste att se på bilderna men vi kommer att hålla en väldigt vit tråd.
 
Jag hittade även en bild på bänkskivan vi valt så passar på att lägga in den också:
 
 

Huset. Utsidan.

Kom på att jag inte skrivit speciellt mycket om vilket hus vi ska bygga, eller delat med mig av några bilder på huset.
Villa Tingsryd. Smålandsvillan. Så mycket vet ni.
Vi som alla andrar gillar färgen vit så därför har vi självklart valt ett vitt hus men vita knuter, vita stuprör och vita dörrar. Vi har valt att ta standardörr av två andledningar. Ett: vi tycker att dörren man kunde välja till skulle bli för mycket kaka på kaka med fönstrerna på dörren och sedan ett stort fönster på sidan av dörren. Två: vårat hus kommer att vara placerat så att nästan ingen kommer att se ingången förän dom ska gå in. Vi har inte valt någon veranda utan vi kommer att fixa ihop en egen när vi kännt hur vi vill ha den.
Svart tak.
Standard panel. 
Jag tror det var allt om utsidan på huset. Vi har även en hel del planer för gården och altanen men blir lättare att visa det på en tomtkarta vid senare tillfälle. 
 
 
Nu är det dax för fredagsmyset. Trevlig helg.

Kök.

Hur vi tänker att vi ska placera saker och ting i kök och vardagsrum. Sen får vi se. Man kanske tycker något helt annat när man väl står där i huset. 
 
 

Köket.

 
Köket är den delen i huset där vi lagt mest pengar och gjort flest tillval. Men eftersom köket för oss kommer vara en väldigt centralplats så tycker vi det känns viktigt. Tanken är att vi ska designa en egen köksö men eftersom vi vill känna vilket typ av köksö vi vill ha så får det vänta till huset har kommit. 
Vi har som jag skrev tidigare valt nivå 3 på köket. Vita vitvaror. Underlimmad diskbänksplåt. Vita luckor. Vit kakel 10x10. Grepplist i silver och en ljusgrå bänkskiva. 
Ganska exakt som bilder här nere från smv sida, den enda som skiljer är att vi har valt ett vitt kakel.
 
 

Entré. Golvet.

Eftersom vi har valt bort allt golv som hör till huset så har vi som ni vet valt att lägga in ett parkettgolv i valnöt. Men i hallen är det inte så praktiskt att gå direkt in med blöta skor på parketten. Därför kommer vi att lägga ett laminatgolv med skiffer som vi kommer att limma i alla skarvar för att få ett lite mer slitstarkt golv. Självklart måste man fortfarande se till så att det inte är pölar med vatten på golvet men samtidigt betydligt bättre än att gå diekt in på parkettgolvet. 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag.

Eftersom jag har jobbat hela helgen och idag så har det inte funnits några luckor till att plocka fram datorn.
Händer som sagt inte heller speciellt mycket med huset. Vi väntar fortfarande på att mark-firman ska höra av sig till oss, att kommunen ska godkänna bygglovet och att vi ska få ett preliminärt leveransdatum av huset från smv.
Imorgon är jag ledigt vilket självklart firas med sovmorgon, sen har jag även lovat min kära sambo att baka en cheesecake med lemoncurd så vi får väl se hur det går. 
 
Ikväll har vi även klickat hem en lampa som ska vara ovanför köksbordet i huset. Klart man är tvungen att passa på när dom just nu har 15%. Leveranstiden är ca 4veckor men det spelar inte oss någon större roll då det ändå ska ligga i kartongen ett bra tag.

Golvet i huset.

Ett av dom bästa valen enligt mig som vi gjort är att välja bort golvet/golven som smv erbjuder och köpa ett eget. Vi har valt ett valnötsgolv istället eftersom vi kommer att ha ett väldigt vitt hus så blir det snyggt med mörkare golv.
Kan inte säga exakt att det kommer att se ut så men någonting åt det hållet. Jag trodde att golvet hette "valnöt linnea lack 2-stav" men när jag skrev in artikelnummret på beijers hemsida så kom det upp ett golv som hetter "parkettgolv valnöt bloom" skulle tro att det är samma golv men bara ett namnbyte.
En av andledningarna varför vi valt att ta ett parkettgolv istället för ett billigt laminatgolv är för att om man har laminatgolv blir det betydligt mer golvkallt. Sen fanns det en helhög till med andledningar som jag inte kom nu.

Stora toan.

På stora toan som ligger väldigt centralt i huset har vi valt att plocka bort allt som är standard förutom våtrumsmattan och toastolen. Vi har valt att ta en badkarsblandare istället för duschblandare då vi kommer ha dusch på den andra toan. Vi har valt bort både tvättställ och spegelskåp från smv då vi kommer att köpa eget från beijer. När man bygger hus så använder man sig av en byggkredit och om man då väljer att plocka bort saker från leverantören som i vårat fall är smålandsvillan eller om man på något sätt kan få tag i produkter i samma prisklass och då får det med personligt så gör man självklart det ifall man vill få ett mer personligt hus. 
Vi har valt produkter från svedbergs och blandare från FM Mattsson. Spegeln får vi se vad vi väljer men en av dom vi är inne på är den som jag har med här i inlägget just pga att det är ett eluttag i listen vilket vi tycker är smart, annars blir det att välja till ett eluttag till lådan i tvättstället.
 

Lilla toan.

Äntligen är allt underskrivet och klart på slutbeställningen. Första gång vi gjorde den klar och våran säljare skulle lägga in den i datorn så visade det sig att hela kolektionen för våtrum var gammal och en ny hade kommit. Jahap bara att tänka om då. Vi som var så himla nöjd över golvet vi valt på lilla toan. Det vart en hel helg av väntan innan vi fick hem den nya katalogen. Mattorna vi hade valt på stora toan och tvättstugan fanns fortfarande kvar i sortimentet så där fick det bli lika. Men självklart skulle golvet som jag ville ha på lilla toan ha utgått. Tillslut efter en hel del fundering och ingenting som egentligen föll oss i smaken så bestämde vi oss för det här golvet.

 
Väldigt svårt att få med färgerna på bild. Så turkost golv och vita väggar. Eftersom toan inte är speciellt stor. 2,3kvm. så känns det som att det kan bli en härlig färgklick i vårat annars vita hus. Det här är ett av våra tillval, extratoa och den här toan tänker vi är mer för oss och därför kommer vi ha allt i standard där. Vi kommer själva sätta in en glasduschvägg när huset kommer. 
 

vibyggerhus.se

När vi hade bestämt oss för att bygga hus så var självklar fråga vi ställde oss, vad för hus ska vi bygga?
I detta val har datorn känns som våran bästa vän. Vi har googlat, läst bloggar, kollat på bilder. Ja det känns vi har läst allt som går att läsa.
En sida som jag skulle vilja lyffta fram är www.vibyggerhus.se 
En helt perfekt sida men alla bloggar på samma ställe. 

Julen 2013.

Vilken jul vi hade i år. Eftersom vi visst att vi skulle flytta inom en framtid så var många av våra önskningar saker till huset. Och våra önskningar vart verkligen hörda. Så mycket fina saker. Så otroligt nöjda. Vi har valt att inte packa upp sakerna utan vi sparar oss till vi flyttar. Men några av sakerna kunde jag inte låta bli att lägga vantarna på innan sommarn och de fick därför se dagensljus.
 
 
Och alla lådor med saker som vi längtar efter att få plocka fram. Tack älskade släkt. Bästa svärföräldrar. och finaste Anton.

Inredning.

När man väljer att bygga ett hus eller att köpa ett befintligt så börjar man väldigt fort att planera i huvudet hur man vill ha det i dom flesta rummen. Man får en bild i huvudet på ett ungefär vilken stil man tänker sig. I vårat "extra" sovrum så har jag från första början tänkt mig en flower pott lampa en helvit sådan, tills jag såg priset som var väldigt mycket i överkant för att stå i ett extrarum. I helgen satt jag och försökte hitta något liknande man kunde ha där men helt utan resultat. Vi har ju ändå ett bra tag på oss att hitta någon annan lampa som kan passa där. Men det var som att någon hörde min önskan om något liknande när det kom ett reklamblad från ljusexperten i måndags men denna fina skapelse. Självklart är orginalet (som dom också hade i butik) allltid orginalet. Men för 299:- så duger den absolut att stå i vårat extra rum. Tanken var att jag skulle bära den till frådet och låta den ligga kvar i kartongen men kunde inte hålla fingrarna borta, så nu mera pryder den vårat köksfönster. Mycket nöjd över mitt kap som var på rea och allt.
 

Husuppdatering 15/1

Eftersom det inte händer speciellt mycket saker med huset som är något att skriva om så börjar det direkt eka tomat här. Men kan lite fort skriva lite om vad vi håller på med nu. 
 
Idag väntar vi på att slutbeställningen ska dimpa ner i brevlådan, vi har först gjort den på papper sedan fått den på mailen och fixa till allt som vi tyckte var fel och nu kommer den i brevlådan så vi kan skriva under den och skicka tillbaka den. Slutbeställningen är 10-15 sidor och varje sida ska skrivas under och godkännas.
 
Sedan ska vi även skriva under ett papper som innebär att vi bokar en plats i fabriken. Som dom kallar de "ropar av husleveransen".
 
Vi har även begärt en offert från skellefteå kraft på vårat el abonemang.
 
Våran säljare har även bett mark och grund företaget att ta kontakt med oss gällande schakt, grund, uppfart och allt som har med tomten att göra. 
 
I helgen var våran KA hit till oss och kollade igenom lite papper som vi hade gällande grunden och så. Mycket nytt även för honom då han aldrig haft med smålandsvillan att göra förr. Sedan när han kände sig nöjd med alla papper  så åkte vi upp till tomten och visade den. Fick även premiär gå på tomten. Lite sjukt att vårat hus snart står där.
 
Såå lite om vars vi är nu. Mycket bollar i luften och händer inte så mycket (känns det som). 
 
Aldrig mer husvisning. Eller budgivning.

Tillval/avdrag.

Eftersom vi har valt att köpa ett modulhus så är såklart vissa saker tillval ifall man vill ha en högre standard. 
 
Tillval som vi har valt att göra är:
- Kök nivå 3. ( inbyggnads vitvaror, frihängande fläkt, spishäll, källsorteringslåda)
- Underlimmad diskbänk.
- Handtag i köket.
- Diskmaskin.
- Extra toa istället för klädkammare.
- Badkarsblandare istället för duschblandare. ( Stora toan)
- Carport.
 
Vi har även valt att göra vissa avdrag eftersom att vissa saker inte var det vi ville ha. 
 
Avdrag som vi gjort är:
- Golvet i hela huset.
- Tvättställ och blandare på stora toan.
- Spegelskåp på stora toan.
 
Finns även vissa saker som man kan välja som tillval från smv som inte ingår i standarden. Saker som vi själva kommer att köpa. 
 
Dessa saker är:
- Duschvägg (lillatoan)
- Badkar.
- Tvättmaskin.
- Torktumlare.
 
Känns som att det kan vara fler saker som jag glömt att skriva upp men detta är då vad jag kan komma på nu. 
 
Ett exempel på ett tillval som vi tyckte vägde mycket det var att uppgradera köket från nivå 1 till nivå 3.
Ett exempel på ett kök i nivå 1 till vänster och nivå 3 till höger.
 

Första bilderna på tomten.

Var och fotade tomten igår. Blir kul att ha kvar när träden är borta och vårat hus står där.
 
Just nu håller vi på med placeringen av hus och carport på tomten. Finns en hel del regler att rätta sig efter. 4,5m från tomtgränsen för husbyggnad och 3,5m för carport/garage, sen finns det även utritat ett område på nybyggarkartan som man inte får bygga inom. På torsdag hoppas vi vara klara med både slutbeställningen och placering av hus och carport.
 

Matgrupp.

En ny bostad innebär en hel del nya saker som måste köpas in. Först upp på listan står matbord/matgrupp.
Just nu lutar det mot denna matgrupp till superpris från mio. Känns kanske i tidigaste laget att köpa på sig ett redan nu men varför vänta när dom har 50% rea?
 
Ett stort plus med detta matbord är att man kan göra bordet upp till 235cm långt.
Ovanför bordet tänker jag mig denna lampa. Fast i klarglas. Har jag sagt att vi längtar tills vi får lämna denna lägenhet för vårt alldeles egna hus?
 

Gott nytt år. 2014.

Konstigt nog kollar folk in här ändå fast bloggen ekar väldigt tomt. 
Kanske ska ta tag i den igen och blogga om våra framtida planer. Husbygget.
Ahh ska suga på den karamellen.
Vet själv hur bra jag tycker det är när vi skulle välja leverantör att få läsa andras husbyggesbloggar. 
 
Gott nytt år. 2014.

RSS 2.0